Gør det hele meget nemmere med en vakuumpakker

En kommerciel vakuumpaknings maskine er et professionelt apparat designet til hurtigt at fjerne luft fra specialiserede vakuumpaknings poser. Dette gør det muligt at opbevare mad i længere perioder i sammenligning med kun køling. Sous Vide-madlavning er også muliggjort, da intet kommer ind eller ud – når posen er forseglet. Hvis du ikke er sikker på, hvilken vac pack-maskine der passer til din virksomhed, skal denne vejledning hjælpe.

Hvilke slags?

Du har brug for både en vakuumpakningsmaskine og vakuumpakningsposer. Der er to typer kommercielle vac-pack-maskiner – eksternt og kammer. Navnet vedrører posens placering under tætningsprocessen. Eksterne vakuumpakker forsegles på ydersiden af maskinen, hvorimod kammerversioner har et hulrum, der holder hele posen inde. Der er også to forskellige typer vakuumpakningsposer – præget og flad. Hver har den samme grundlæggende funktion, men flade poser er imidlertid ikke kompatible med eksterne vac-packmaskiner. 

Den eksterne vakuumpakker

Placer blot kanten af en præget taske mod tætningslisten og tryk ned. Posens sammensætning sikrer, at al luft trækkes ud gennem små kanaler i den fødevaresikre plast. Når der er opnået et indstillet vakuumniveau, lukkes posen. Der er mange fordele ved en ekstern vakuum pakker fra Foodsaver. Du kan se nogle af dem her:

  • Kompakt – optager ikke meget lagerplads eller arbejdsplads.
  • Bærbar – kan bruges til demokogning eller begivenheder.
  • Lav effekt – de fleste kan drives med et enkelt 13 Amp-stik.
  • Sekundær enhed – kan om nødvendigt bruges som en start- eller sekundær- / backup-maskine.

Godt at vide: Eksterne vakuumpakningsmaskiner bruges generelt til små mængder. Kan ikke forsegle væsker og saucer. De prægede vakuumposer koster mere end de flade vakuumposer.

Hvorfor vælge vakuumpakning af fødevarer?

Mad, der opbevares i et luftfrit miljø, varer længere end i et køleskab alene. Det er imidlertid ikke kun temperatur og eksponering for luft, der kan påvirke fødevarernes levetid. Andre faktorer såsom fugtighedsindhold, lys og surhedsgrad kan også have indflydelse. Den nøjagtige opbevaringstid kan også variere afhængigt af dine ingredienser. Det er alligevel nyttigt at have en usikker retningslinje for, hvor meget længere visse fødevarer der kan opbevares, når de er pakket. Selv med fantastisk planlægning er det næsten uundgåeligt, at der bliver nogle stykker mad tilbage, efter en service. Vakuumemballering kan reducere affald betydeligt – hvilket betyder mindre penge brugt på ingredienser og bortskaffelse af mad. Maskinens pris sammen med de lave omkostninger på poserne kan let dække udgifterne.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.