Hvad der skete i corporate regnskabsskandaler?

Når en corporation forsætligt skjuler eller skråtstiller oplysninger skal vises sund og vellykket til sine aktionærer, det har begået corporate eller aktionær svig. Corporate svig kan indebære et par personer eller mange, afhængig af det omfang, som medarbejdere er informeret om deres virksomheds finansielle praksis. Direktørerne for selskaber kan fudge finansielle poster eller skjule upassende udgifter. Svig begået af selskaber kan være ødelæggende, ikke kun for eksterne investorer der har gjort dele indkøb baseret på urigtige oplysninger, men for medarbejdere, der gennem 401ks, har investeret deres pensionsopsparinger på virksomhedens lager.
Nogle nylige corporate regnskabsskandaler har forbrugt nyhedsmedierne og ødelagde hundredtusinder af livet for de medarbejdere, der havde deres pensionering investeret i de virksomheder, der snydt dem og andre investorer. Møtrikker og bolte af nogle af disse regnskabsskandaler er som følger:
WorldCom indrømmede at justere regnskaber for at dække sine driftsomkostninger og præsentere en succesfuld front til aktionærerne. Ni milliarder dollars i uoverensstemmelser blev opdaget før telecom corporation gik konkurs i juli 2002. En af de skjulte udgifter var 408 millioner dollars givet til Bernard Ebbers (WorldComs CEO) i ukendt personlige lån.
På Tyco, var aktionærer ikke informeret af de 170 millioner dollars i lån, der blev taget af Tyco’s CEO, CFO og ledende juridiske officer. Lån, hvoraf mange blev taget interesse gratis og senere skrevet ud som fordele, blev ikke godkendt af Tycos vederlagskomiteen. Kozlowski (tidligere CEO), Swartz (tidligere CFO) og Belnick (tidligere chef juridiske officer) ansigt fortsatte undersøgelser af SEC og Tyco Corporation, som nu opererer under Edward Breen og en ny bestyrelse.
På Enron afslørede undersøgelser mod flere retsakter af svigagtig adfærd. Enron brugt ulovlige lån og partnerskaber med andre virksomheder til at dække sin multi-milliarder dollar gæld. Det præsenteret fejlbehæftede regnskaber for investorer, og Arthur Anderson, dens revisionsfirma, begyndte makulering belastende dokumentation uger før SEC kunne begynde undersøgelserne. Hvidvaskning af penge, wire svig, mail svig og værdipapirer bedrageri er blot nogle af anklageskrifter direktører af Enron har haft og fortsat står over for som undersøgelsen fortsætter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.